Naar homepagina
Naar programma
Naar pagina contact
Naar pagina concert
Naar pagina fotoalbum
Naar pagina dirigent
Naar pagina archief

     

                                            JUBILEUMCONCERT
         
                                                                    
         


wanneer zaterdag 30 november 2019
hoe laat 20.00 uur - 21:15 uur
waar Protestantse kerk, Dorpsstraat 39, Hellendoorn
wie koor 'Looft den Heer', sopraangroep 'In Laetitia',
Louis ten Vregelaar (orgel) en Roland Siemons (cello)
dirigent, Gerrit Hoekstra
entree geen entree, vrije gift bij de uitgang
kaartverkoop n.v.t.

     

Praise the Lord : Jubileumconcert 'Looft den Heer' Hellendoorn

Het negentig jarig bestaan van het koor wordt vreugdevol gevierd met een concert in de protestantse kerk in Hellendoorn op zaterdag 30 november. De titel van het concert is 'Praise de Lord', natuurlijk verwijzend naar de naam van het koor. De stukken zijn hier op uitgezocht. Er wordt gezongen in het Duits, Engels en Nederlands. Na negentig jaar geeft zingen nog altijd vreugde; het verbroedert en verbindt.

In de jaren 30 en 40 ging het koor vaak op concours en won hierbij vele medailles en ereprijzen. Deze zijn evenals een fotocollage te bezichtigen in de ZINiN Bibliotheek in Hellendoorn. Tegenwoordig geeft het koor 2 concerten per jaar. Het Passieconcert op woensdag voor Pasen is een traditie geworden. Afgewisseld worden dan 'The Crucifixion' van John Stainer en 'Les Sept Paroles du Christ en Croix' van Cécar Franck uitgevoerd. In het najaar worden werken van verschillende componisten uitgevoerd die passen in een bepaald thema.

Dit jaar is dat thema 'Praise the Lord'. Het koor zingt werken van onder andere: Melchior Vulpius, John Blow, Johan Michael Bach en Johann Pachelbel. Er wordt zowel vierstemmig als vijfstemmig gezongen.

Ook het sopraankoor ín Laetitia' laat van zich horen met onder andere 'Sound the Trumpet!' van Henry Purcell en 'Jauchzet dem Herren, alle Welt' van Heinrich Schütz. Zij en enkele gastzangers werken ook mee zodat er met dubbel koor gezongen kan worden. Met Louis ten Vregelaar aan het orgel en Roland Siemons met zijn cello belooft het een afwisselende muzikale avond te worden. De algehele leiding van de avond is in handen van dirigent Gerrit Hoekstra. 

De toegang is gratis, wel wordt er na afloop een vrije gift gevraagd. Aanvang is om 20:00 uur, de deuren zijn open vanaf 19:30 uur. Na afloop van het concert staat er een kopje koffie klaar in de Leerkamer.